2016. szeptember 10., szombat

Indul az Év Dunai Szigete 2016. szavazás jelöltállítása!


A Dunai Szigetek kormánya szeptembertől 7,5 milliárd forintból plakát és médiaoffenzívát indít az Év Dunai Szigete szavazás népszerűsítése és ismeretterjesztés céljából. :) 


Mivel az utóbbi két szavazás polgárháborúhoz közeli helyzetben zajlott, kérjük kedves olvasóinkat vegyék figyelembe, hogy ez a szavazás nem országos politikai népszavazás, hanem egy természettudományos blog díja, amelyet nem is emberek, közösségek, települések, hanem dunai szigetek kapnak. 

A selejtezőre lehet nevezni az előző évek nyerteseit is, de az biztos, hogy a végső szavazáson nem vehetnek majd részt. Ennek oka egyszerű, eddig csak a Dunakanyar nyert. Ideje hagyni másokat is nyerni, hiszen több száz létező és már eltűnt érdekes sziget található a Dunán, amelyek érdemesek arra, hogy az ország megismerje őket. De melyik szigetet lehet nevezni? Bármelyiket, ami a Dunán van/volt. Lehet nevezni valódi dunai szigeteket, amelyeket minden oldalról víz veszi körül (pl. Margitsziget), lehet nevezni parthoz csatolt szigeteket (Pl. Kádár-sziget), és olyanokat is, amelyek már csak a nevükben szigetek vagy csak nagyon rövid ideig voltak azok (Pl. Imsós). Ihletért bátran lehet fordulni a blog jobb oldalon található címkéihez!

A nevezett szigetek közül olvasóink választhatják ki egy selejtezőn,  melyik kettő legyen ott a döntőben a blog nevezettjével kiegészülve (ez utóbbi csak a végső szavazás napján derül ki, de aki figyelemmel kísérte a idén blogot nem fog meglepődni). Tavalyi jelöltünk, a Nagy-Sziga-sziget, alias Liberland csúfosan leszerepelt, idén mindenképpen jobb eredményben reménykedünk!

A nevezett szigetek közti selejtező október 5-től október 12-ig tart majd. Október 13-tól pedig december 31-ig tart majd a "nagy" szavazás a három továbbjutóra. Eredményhirdetés hagyományosan az évzáró bejegyzésben várható.

Szigetet nevezni lehet ehhez a bejegyzéshez fűzött kommentben, vagy a facebook oldalunkon. Külön vállveregetés jár azért ha valaki hajlandó meg is indokolja a nevezettjét, esetleg az alábbi linken készít nekünk egy szép kék plakátot!


Eddig már háromszor osztottuk ki az "Év Dunai Szigete" megtisztelő címet, valahogy mindig a Dunakanyar nyert. Vajon idén is így lesz?


2016. ???

14 megjegyzés:

  1. Én a Domarimba-szigetet nevezném be a versenybe, annak reményében, hogy a környező települések lakói, fiataljai és a fővárosiak is felfedező útra indulnak, megismerik kincseit és hozzájárulnak szépségük megőrzéséhez.

    VálaszTörlés
  2. Szeretném benevezni a Kulcsár szigetet. A Ráckevei Dunán található az M0-ás hídtól délre közvetlenül. A sziget valójában egy úszóláp a Czuczor sziget mellett és nem is említi minden térkép szigetnek. Különlegessége, hogy a csepeli kajak-kenusoknak évtizedek óta kultikus időremenős edzése a sziget megkerülése (10,8km).

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm a nevezést! A Czuczor-sziget a beépített, ha jól tudom, a Kulcsár pedig a mellette lévő kisebb vagy nagyobb sziget?

    VálaszTörlés
  4. Igen erre a kérdésre én is most döbbentem rá. Nem tudom már melyik térképen úgy láttam a hosszúkás, nagyobbik a Kulcsár, de sportági körökben együtt kezeljük őket. Ha csak nem kerül elő olyan térkép, ami egyértelműsíti a kérdést, szerintem lehetne egységként kezelni őket.

    VálaszTörlés
  5. Akkor Kulcsár-szigetek lesz a neve. A helyzetet bonyolítja, hogy a kisebbik Dunaharasztihoz, a nagyobbik meg Szigetszentmiklóshoz tartozik.

    VálaszTörlés
  6. Rácalmási Nagy-szigetet nevezném, nagyon népszerű és remélem jól írtam a nevét - google maps Rácalmási Szigetek néven említi.

    VálaszTörlés
  7. Ráckeve Somlyó szigetet nevezem.

    VálaszTörlés
  8. Ha félsziget is nevezhető, akkor a dunaújvárosi Szalki-sziget mellett tenném le a voksom

    VálaszTörlés
  9. Helló, én a Senki szigetét szeretném nevezni:).

    http://falanszter.blog.hu/2011/12/10/40_eve_a_duna_melyen_a_titokzatos_senki_szigete

    VálaszTörlés
  10. Kedves Flóra, a héten várható egy cikk a Jókai-féle Senki-szigetéről, addig szerintem várjunk ezzel. :) De, addig lehet a ráckevei Senki-szigetet is nevezni: http://dunaiszigetek.blogspot.hu/2012/09/senki-sziget-termeszetvedelmi-terulet.html

    VálaszTörlés
  11. Üdvözletem!
    A Mohács alatti, Külső-Béda torkolatánál található Gabriella-szigetet szeretném nevezni a versenybe.

    VálaszTörlés
  12. Urbanicza-sziget Tökölön, a jelöltem. :)

    VálaszTörlés
  13. A tavalyi "polgárháborúhoz közeli helyzeten" túllépve, 2016-ban is szeretne benevezni a Zebegényi Sziget az "Év Dunai Szigete" versenyre. Kérem a nevezés elfogadását.
    Üdvözlettel. Krebsz Gábor

    VálaszTörlés
  14. Szalki-sziget Dunaújvároshoz tartozó, nyári élményeket adó kedves hely!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...