2015. március 14., szombat

Dunai fák fotópályázat


Immár a harmadik Dunai Szigetek fotópályázatot hirdetjük meg. A pályázat témája meglehetősen egyszerű: dunai fák. Szerencsére rengeteg van belőlük, és a legtöbb embernek megvan a maga kedvence, ami valamiért kiemelkedik a többi közül. Akár mert kellemes emléke kapcsolódik hozzá, akár mert csak egyszerűen szép, vagy olyannyira meghatározza a táj jellegét, hogy pénzben kifejezhetetlen lenne a pusztulása. 

A díjazás gerincét ismét Szarvas András térképkiadó szolgáltatja, idén szerencsére sikerült a díjak értékét emelnünk egy FÖLDGÖMB magazin előfizetéssel. Emellett a díjazottak más meglepetésre is számíthatnak!A 2015. évi Dunai Szigetek fotópályázat témája egyszerűen: 
Dunai fák.

A képeken szerepeljen legalább egy dunai, annak egyik szigetén vagy egy mellékág partján növő élő, vagy már kidőlt jellegzetes fa, facsoport, fasor, ártéri erdő részlete, egy rövid leírással, hogy hol készült, mert mindet én sem tudnám kitalálni. :) Idén annyi újítás lenne, hogy családi albumból beszkennelt, archív fekete-fehér képekkel is szabad nevezni, de ezek közül egy kép legyen a maximum a nevezésenként beküldhető háromból. Talán így napvilágra kerülhetnek olyan dunai fényképek is, amelyek máshogyan nem. A photoshop használatát nem tudom és nem is akarom megtiltani. Se eddig beküldött, máshol megjelent képet, se más munkáját, se montázst (több képet egybe szerkesztve) ne küldjenek be. Rossz minőségű és telefonnal készített képet sem érdemes beküldeni, mert iganecsak silányul mutatnak majd a többi között. Az utóbbi évek rossz tapasztalata miatt csak olyan képet fogadok el, amelynek van címe. Az már mindegy, hogy a cím a DSC00001, vagy valami komolyabb szöveg, de feltétel, hogy valamit találjunk ki.A díjazás:

1. helyezés: 1 db 1 éves Földgömb magazin előfizetés, valamint 4 db szabadon választott magyarországi turistatérkép
2. helyezés: 3 db szabadon választott magyarországi turistatérkép
3. helyezés: 2 db szabadon választott magyarországi turistatérkép
4. közönségdíj: 1 db szabadon választott magyarországi turistatérkép

+ egyéb meglepetések.

Pályázat lezárulta: 2015. április 18. (szombat) dél
Szavazni ezután egy hétig lehet, április 25-én délig.
Eredményhirdetés: április 26-án, vasárnap.

A szavazás menete: a tavalyi fotópályázaton már működött az az elv, miszerint aki veszi a fáradságot és beküld legalább egy képet, az szavazhat a többiek munkájára. A szavazatot április 18. után, emailban fogom kérni. Ez elsősorban azért van így, hogy fényképezésre ösztönözzük az olvasókat, másrészt pedig azért, nehogy a legtöbb "ismerőssel" rendelkező fényképész nyerjen (arra ott van a közönségszavazás). A beérkező képeket folyamatosan fogom feltölteni a Dunai Szigetek facebook oldalára és ide a blogra is, ahol már mindenki szavazhat a leendő közönségdíjas fényképre. Szóval érdemes igyekezni a beküldéssel. A facebookon létrehozunk egy albumot, ahol egy "like" egy pontot ér, egy megosztás pedig hármat. Akinek nincs facebookja, az a fotópályázat aloldalán kommentben szavazhat, ezek mindegyike 1 pontot fog érni. Amennyiben a fotósok körében megtartott szavazáson szavazategyenlőség alakulna ki, akkor a közönség véleményét vesszük figyelembe a végső sorrendnél.
 


A fényképeket erre a címre lehet beküldeni és ugyanitt, vagy kommentben lehet érdeklődni, ha valami kérdés merülne fel a fotópályázattal kapcsolatban:

dunaiszigetek@gmail.com

Mindenkinek kellemes tavaszi fényképezést kívánok!Szávoszt-Vass Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...