2016. április 2., szombat

Dunai hajók fotópályázat


Immár a negyedik Dunai Szigetek fotópályázatot hirdetjük meg. A pályázat témája ismét meglehetősen egyszerű és kellőképpen tág: dunai hajók. Nem csak az uszályok vagy tolóhajók versenyezhetnek, jöhetnek a kenuk, kajakok, vagy ladikok is, amennyiben kellőképpen szép dunai környezetben sikerül lencsevégre kapni őket. 

A díjazás gerincét ismét Szarvas András térképkiadó szolgáltatja, idén is sikerült a kapnunk egy FÖLDGÖMB magazin előfizetést. Emellett a díjazottak más meglepetésre is számíthatnak!

Ez is egy dunai hajó (fotó: Zirig Árpád)

A 2016. évi Dunai Szigetek fotópályázat témája: 
Dunai hajók.

A képeken szerepeljen legalább egy hajó, csónak, ladik, kielboat, stb. egy rövid leírással, hogy hol készült, mert mindet én sem tudnám kitalálni. :) Családi albumból beszkennelt, archív fekete-fehér képekkel is szabad nevezni, de ilyen csak egy kép legyen a maximum a nevezésenként beküldhető kettőből. Talán így napvilágra kerülhetnek olyan dunai fényképek is, amelyek máshogyan nem. A photoshop használatát nem tudom és nem is akarom megtiltani. Se eddig beküldött, máshol megjelent képet, se más munkáját, se montázst (több képet egybe szerkesztve) ne küldjenek be. Rossz minőségű és telefonnal készített képet sem érdemes beküldeni, mert igencsak silányul mutatnak majd a többi között. Az utóbbi évek rossz tapasztalata miatt csak olyan képet fogadok el, amelynek van címe. Az már mindegy, hogy a cím a DSC00001, vagy valami komolyabb szöveg, de feltétel, hogy valamit találjunk ki.

Dunai hajómalom

A díjazás:

1. helyezés: 1 db 1 éves Földgömb magazin előfizetés, valamint 4 db szabadon választott magyarországi turistatérkép
2. helyezés: 3 db szabadon választott magyarországi turistatérkép
3. helyezés: 2 db szabadon választott magyarországi turistatérkép
4. közönségdíj: 1 db szabadon választott magyarországi turistatérkép

+ egyéb meglepetések.

Pályázat lezárulta: 2016. május 7. (szombat) dél
Szavazni ezután egy hétig lehet, május 14-én délig.
Eredményhirdetés: május 15-én, vasárnap.

A szavazás menete: a tavalyi fotópályázaton már működött az az elv, miszerint aki veszi a fáradságot és beküld legalább egy képet, az szavazhat a többiek munkájára. A szavazatot május7.  után, emailban fogom kérni. Ez elsősorban azért van így, hogy fényképezésre ösztönözzük az olvasókat, másrészt pedig azért, nehogy a legtöbb "ismerőssel" rendelkező fényképész nyerjen (arra ott van a közönségszavazás). A beérkező képeket folyamatosan fogom feltölteni a Dunai Szigetek facebook oldalára és ide a blogra is, ahol már mindenki szavazhat a leendő közönségdíjas fényképre. Szóval érdemes igyekezni a beküldéssel. A facebookon létrehozunk egy albumot, ahol egy "like" egy pontot ér, egy megosztás pedig hármat. Akinek nincs facebookja, az a fotópályázat aloldalán saját névvel kommentben szavazhat, ezek mindegyike 1 pontot fog érni. Amennyiben a fotósok körében megtartott szavazáson szavazategyenlőség alakulna ki, akkor a közönség véleményét vesszük figyelembe a végső sorrendnél.
 


A fényképeket erre a címre lehet beküldeni és ugyanitt, vagy kommentben lehet érdeklődni, ha valami kérdés merülne fel a fotópályázattal kapcsolatban:

dunaiszigetek@gmail.com

Mindenkinek kellemes tavaszi fényképezést kívánok!Szávoszt-Vass Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...