2011. június 16., csütörtök

Urbánus Duna-rajongók - Linkajánló: Dunatéma.eu



A 2-es villamos, mint reklámfelület /hg.hu/
Nyilván teljesen más szemmel néz egy horgász, egy hajós, egy sportoló, vagy egy városi ember a Dunára. Mindegyikük más szempontból közelít a folyóhoz. Ez a linkajánló szóljon most az urbánus dunarajongókról, és az ő honlapjukról a dunatema.eu-ról.
A tetszetős külsejű honlap mögött ott találjuk a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem diákjainak lelkesedését és a Coca-Cola Magyarország anyagi támogatását. Első ránézésre kissé olyan ez az oldal, mint egy éppen (pontosan június 1-jén) felépült pláza, amit még fel kell tölteni portékával és élettel. A design megérdemli a csillagos ötöst. A honlapon egyenlőre csak programajánlókat (várjuk a róluk készült beszámolókat) és innen-onnan összeollózott, mindenesetre érdekes témákat olvashatunk. Legjobban  pontosan ezt fájlalom a kezdeményezéssel kapcsolatban, hogy kevés az önálló munka, az is kimerül az arculattervezésben. Bizonyos témákban még itt a Dunai Szigeteken is bőségesebb információ áll rendelkezésre. Források közül is csak három dominál: WWF, Duna Múzeum és a budapestcity. Többségük kritikátlanul lett átvéve, így a Szentendrei-sziget vízbázisairól szóló cikk a kavicsrétegeket több mint 10 kilométeresre tippeli, holott a valóság csupán több tíz méter. Erre jobban oda kellene figyelni, esetleg keresni kéne egy lektort. 

Az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy jó pár új bejegyzés terve megfogalmazódott a fejemben, a Dunatémát olvasgatva. A fő ok, hogy mégis belinkelem ide, az, hogy egy olyan szemléletet képviselnek, amely a bloglistában az újdonság erejével hat. Mellesleg szép is, és kíváncsian várom a folytatást. Reménykedjünk, hogy nem csupán szalmalángról van szó, hiszen a (budapesti) Dunával már meglehetősen sokan foglalkoznak. Mindenesetre a facebook csoport már meg is alakult. Lehet csatlakozni, hogy mindig naprakészek legyünk Duna témából!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...