2017. szeptember 10., vasárnap

Indul az Év Dunai Szigete 2017. szavazás jelöltállítása!


A Dunai Szigetek blog idén szeptembertől újabb médiaoffenzívát indít az Év Dunai Szigete szavazás népszerűsítése és ismeretterjesztés céljából. Amúgy is gyakorolni kell, hiszen jövőre más, kevésbé fontos dologról is lesz országos szavazás. :)

A tavalyi győztes, a dunaújvárosi Szalki-sziget

Mivel az utóbbi néhány szavazás polgárháborúhoz közeli helyzetben zajlott, kérjük kedves olvasóinkat vegyék figyelembe, hogy ez a szavazás nem országos politikai népszavazás, hanem egy természettudományos blog díja, amelyet nem is emberek, közösségek, települések, hanem dunai szigetek kapnak. 

A selejtezőre lehet nevezni az előző évek nyerteseit is, de az biztos, hogy a végső szavazáson nem vehetnek majd részt. Mivel a Zebegényi-sziget is szerepelt az utolsó két szavazáson, helyette is próbáljunk valami más szigetet javasolni. Több száz más létező és már eltűnt érdekes sziget található a Dunán, amelyek érdemesek arra, hogy az ország megismerje őket. De melyik szigetet lehet nevezni? Bármelyiket, ami a Dunán van/volt. Lehet nevezni valódi dunai szigeteket, amelyeket minden oldalról víz veszi körül (pl. Margitsziget), lehet nevezni parthoz csatolt szigeteket (Pl. Kádár-sziget), és olyanokat is, amelyek már csak a nevükben szigetek vagy csak nagyon rövid ideig voltak azok (Pl. Imsós). Ihletért bátran lehet fordulni a blog jobb oldalon található címkéihez!

A nevezett szigetek közül olvasóink választhatják ki egy selejtezőn, melyik kettő legyen ott a döntőben a blog nevezettjével kiegészülve (ez utóbbi csak a végső szavazás napján derül ki, de aki figyelemmel kísérte a idén blogot nem fog meglepődni). Általában a Dunai Szigetek blog jelöltjei (tavaly a Nagy-Sziga-sziget, alias Liberland és legutóbb a Fürdő-sziget) csúfosan leszerepeltek, idén mindenképpen jobb eredményben reménykedünk!

A nevezett szigetek közti selejtező október 1-től október 12-ig tart majd. Október 13-tól pedig december 31-ig tart majd a "nagy" szavazás a három továbbjutóra. Eredményhirdetés hagyományosan az évzáró/évnyitó bejegyzésben várható.

Szigetet nevezni lehet ehhez a bejegyzéshez fűzött kommentben, vagy a facebook oldalunkon.

Eddig már négyszer osztottuk ki az "Év Dunai Szigete" megtisztelő címet, a kezdeti Dunakanyar dominancia után végre a dunaújvárosi Szalki-sziget nyert. Vajon idén ki lesz a befutó?


6 megjegyzés:

  1. Tündér-sziget (a Szentendrei ágban a Luppa-szigetnél)

    VálaszTörlés
  2. Az Adonyi Nagy-szigetet szeretném indítani a dobogós helyezés reményében.

    VálaszTörlés
  3. Csepel-szigettel neveznék! :D

    VálaszTörlés
  4. Szeretném nevezni a Győrben található Püspökerdőt, ami a Mosoni Duna szabályozásával vált szigetté (bár ilyen minőségben nem szoktak róla beszélni), ugyanis mind két végén zsilippel csatlakozik a főághoz. Ezért mostantól nevezhetnénk Püspökerdő szigetnek. A holtági rész nagyon hangulatos horgász illetve evezős hely, a szigeten magán pedig jókat szoktak a helyiek futni. Akár egy cikket is megér a hely. Terveztek ide komoly kajak-kenu pályát is az EYOF-ra, de a beruházás meghiúsult.

    VálaszTörlés
  5. Mi a határidő a nevezésre, szept. 30-a? Lehet, hogy felületes vagyok, de direkten nem találtam meg a cikkben.

    VálaszTörlés
  6. Szept 30. a határidő. Okt. 1-től indul a szavazás.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...