2018. szeptember 24., hétfő

Indul az év dunai szigete szavazás 2018 jelöltállítása!


A Dunai Szigetek blog 2018-ban is megrendezi az év dunai szigete szavazást főként az ismeretterjesztés céljából. Ez lesz a hatodik szavazás a sorban, szóval már hagyományról is beszélhetünk!

A tavalyi győztes: a Csallóköz


A selejtezőre lehet nevezni az előző évek nyerteseit is, de nem érdemes, ugyanis a végső szavazáson próbálunk olyan szigete választani, amely még nem szerepelt.  Több száz létező és már eltűnt érdekes sziget található a Dunán, amelyek érdemesek arra, hogy az ország-világ megismerje őket. De melyik szigetet lehet nevezni? Bármelyiket, ami a Dunán van/volt. Lehet nevezni valódi dunai szigeteket, amelyeket minden oldalról víz veszi körül (pl. Margitsziget), lehet nevezni parthoz csatolt szigeteket (Pl. Kádár-sziget), és olyanokat is, amelyek már csak a nevükben szigetek vagy csak nagyon rövid ideig voltak azok (Pl. Imsós) és lehet olyat is nevezni, amely már réges-régen eltűnt (Pl. Ada Kaleh). Ihletért bátran lehet fordulni a blog jobb oldalon található címkéihez!

A nevezett szigetek közül olvasóink választhatják ki egy selejtezőn, melyik kettő legyen ott a döntőben a blog nevezettjével kiegészülve (ez utóbbi csak a végső szavazás napján derül ki, de aki figyelemmel kísérte a idén blogot nem fog meglepődni). Általában a Dunai Szigetek blog jelöltjei (a Nagy-Sziga-sziget, alias Liberland, a Fürdő-sziget és legutóbb a Babakáj-szikla) csúfosan leszerepeltek, idén mindenképpen jobb eredményben reménykedünk!

A nevezett szigetek közti selejtező 2018. október 1-től október 12-ig tart majd. Október 13-tól pedig december 31-ig tart majd a "nagy" szavazás a három továbbjutóra. Eredményhirdetés hagyományosan az évzáró/évnyitó bejegyzésben várható 2019. január 1-én.



Szigetet nevezni a bejegyzéshez fűzött kommentben, vagy a facebook oldalunkon lehet, 2018. szeptember 30. (vasárnap) délig.

Eddig már ötször osztottuk ki az "Év Dunai Szigete" megtisztelő címet, a kezdeti Dunakanyar dominancia után a világ legnagyobb dunai szigete, a Csallóköz nyerte. Vajon idén ki lesz a befutó?

Mivel az utóbbi néhány szavazás polgárháborúhoz közeli helyzetben zajlott, kérjük kedves olvasóinkat vegyék figyelembe, hogy ez a szavazás nem országos politikai népszavazás, hanem egy természettudományos blog díja, amelyet nem is emberek, közösségek, települések, hanem dunai szigetek kapnak. Egészen biztos, hogy ki lehet játszani a szavazóprogramokat, de ne ez legyen a cél!

2 megjegyzés:

  1. Tisztelt Szávoszt-Vass Dániel

    Szeretném nevezni a már önállóan nem létező Ó-Budai Kis szigetet.

    VálaszTörlés
  2. A Helemba-zátonyt nevezem. Bence

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...