2020. augusztus 7., péntek

Dunai Színek fotópályázat


Immár a nyolcadik Dunai Szigetek fotópályázat indul útjára! Igaz, hogy kicsit késve, de talán olvasóinknak most könnyebb dolga lesz kimozdulni a természetbe, mint tavasszal. Ezúttal egy kissé elvont, de a képzeletnek ismét tág teret engedő témát választottunk! 2020-as fotópályázatunk a színekre koncentrál, legyen az a folyó megannyi árnyalata, a tükröződő égbolt, a zöldellő ártéri ligeterők, vagy a vízen tükröződő megannyi dunai szín!

A 2020. évi Dunai Szigetek fotópályázat témája: 
Dunai színek.

Egyszerűnek tűnik a fotópályázat, éppen ezért némiképpen nehezítenénk azzal, hogy a beküldött képek címében mindenképpen kell szerepelnie egy színnek, ami lehet szóval leírva, színkódként megadva vagy egyéb kreatív formában. Enélkül a fénykép nem indulhat a pályázaton. Ugyancsak elvárás, hogy szerepeljen rajta a Duna, de hát ez nem szokatlan az eddigi pályázatok ismeretében. 

Régen mindig leírtuk, hogy archív, fekete-fehér képekkel is szabad nevezni, de ilyen csak egy kép legyen a maximum a nevezésenként beküldhető legfeljebb háromból. A kép címében itt is elvárás egy szín megadása, bár kissé korlátozottak a lehetőségek. A photoshop használatát nem tudom és nem is akarom megtiltani. Se eddig beküldött, máshol megjelent képet, se más munkáját, se montázst (több képet egybe szerkesztve) ne küldjenek be. Rossz minőségű és telefonnal készített képet sem érdemes beküldeni, mert igencsak silányul mutatnak majd a többi között. A díjazás:1. helyezés: 1 db 1 éves Élet és Tudomány magazin előfizetés, Szálinger Balázs: Al-Dunai álom című kötete és Bartos Erika: Duna - Brúnó Budapesten 5. c. mesekönyve

2. helyezés: Bartos Erika: Duna - Brúnó Budapesten 5. című mesekönyve és Szálinger Balázs: Al-Dunai álom c. kötete

3. helyezés: Szálinger Balázs: Al-Dunai álom c. kötete

4. közönségdíj: Bartos Erika: Duna - Brúnó Budapesten 5. c. mesekönyve


Pályázat zárul: 2020. szeptember 12. (szombat) dél
Szavazni ezután egy hétig lehet, szeptember 19-én délig.
Eredményhirdetés: szeptember 19-én, vasárnap.

A szavazás menete: az eddigi fotópályázatokon megszokott elv szerint aki veszi a fáradságot és beküld legalább egy képet, az szavazhat a többiek munkájára. A szavazatot szeptember 12. után, emailban fogom kérni. Ez elsősorban azért van így, hogy fényképezésre ösztönözzük az olvasókat, másrészt pedig azért, nehogy a legtöbb "ismerőssel" rendelkező fényképész nyerjen (arra ott van a közönségszavazás). Ugyancsak fontos szabály, hogy csak olyasvalaki képe nyerhet, aki maga is leadta a szavazatát mások képeire. A beérkező képeket folyamatosan fogom feltölteni a Dunai Szigetek facebook oldalára és ide a blogra is, ahol már mindenki szavazhat a leendő közönségdíjas fényképre. Szóval érdemes igyekezni a beküldéssel, aki a közönségdíjra pályázik!

A facebookon létrehozunk egy albumot, ahol egy "like" egy pontot ér, egy megosztás pedig hármat. Akinek nincs facebookja, az a fotópályázat aloldalán saját névvel kommentben szavazhat, ezek mindegyike ugyanúgy 1 pontot fog érni. Amennyiben a fotósok körében megtartott szavazáson szavazategyenlőség alakulna ki, akkor a közönség véleményét vesszük figyelembe a végső sorrendnél.

A fényképeket kizárólag az alábbi címre lehet beküldeni (nem a facebookon!!!) és ugyanitt, vagy a facebook oldalunkon lehet érdeklődni, ha valami kérdés merülne fel a fotópályázattal kapcsolatban:

dunaiszigetek@gmail.com

Mindenkinek kellemes tavaszi fényképezést kívánok!


Szávoszt-Vass Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...