2020. szeptember 24., csütörtök

Indul az év dunai szigete szavazás 2020 jelöltállítása!


Hagyományaink szerint a Dunai Szigetek blog 2020-ban is megrendezi az év dunai szigete szavazást. Ez lesz a nyolcadik szavazás a sorban és most ismét olvasóink segítségét kérjük, hogy ajánlják nekünk kedvenc dunai szigetüket!

A Rácalmási-sziget hídja fotó: Szabó Ildikó | Csodálatos Magyarország

Több száz létező és már eltűnt érdekes sziget található a Dunán, amelyek érdemesek arra, hogy az ország-világ megismerje őket. De melyik szigetet lehet nevezni a szavazásra? Bármelyiket, ami a Dunán létezik, vagy létezett. Lehet nevezni valódi dunai szigeteket, amelyeket minden oldalról víz veszi körül (pl. Margitsziget), lehet nevezni parthoz csatolt szigeteket (Pl. Csepel-sziget), és olyanokat is, amelyek már csak a nevükben szigetek vagy csak nagyon rövid ideig voltak azok (Pl. Imsós) és lehet olyat is nevezni, amely már réges-régen eltűnt (Pl. Ada Kaleh). Ihletért bátran lehet fordulni a blog jobb oldalán található címkefelhőhöz! 

Eddig már hétszer osztottuk ki az "Év Dunai Szigete" megtisztelő címet. Legutóbb a rácalmási Nagy-sziget nyert, ennek kapcsán a helyi újságban egy öt részes sorozat jelent meg a sziget történetéről. Amikor útnak indult ez a szavazás, éppen ez volt a célja! Vajon idén ki lesz a befutó? 



A nevezett szigetek közül olvasóink választhatják ki egy selejtezőn azt a kettőt, amely a végső szavazáson megméreti magát a blog nevezettjével. Ez utóbbi csak a végső szavazás kezdetekor derül ki, de rendszerint nem sok vizet szokott zavarni a szavazáson. :) 

Szigetet nevezni a bejegyzéshez fűzött kommentben, vagy a facebook oldalunkon lehet, 2020. szeptember 30. (szerda) délig. Korábban nyertes szigeteket ne jelöljünk, van még rajtuk kívül rengeteg érdekes és szép hely! Jó lenne, ha minél több sziget közül lehetne majd választani!

A nevezett szigetek közti selejtező szavazás 2020. október 1-től október 12-ig tart majd. Október 13-án kezdődik a végső szavazás, amely december 31-ig tart, ekkor már csak három jelölt lesz. Idén valószínűleg a szavazás során nem lesz nyilvános az éppen aktuális állás a szavazás tisztasága érdekében. Eredményhirdetés hagyományosan az évzáró/évnyitó bejegyzésben várható, 2021. január 1-én.

15 megjegyzés:

  1. Sziasztok!
    Én a Zebegényi-szigetet szeretném nevezni.
    Üdv: András

    VálaszTörlés
  2. Sziasztok!
    Rãckeve-Angyali-sziget... A legjobb!!
    Üdv:Lackó

    VálaszTörlés
  3. Még egy szavazat az Angyali szigetre Rackevenel.
    Csilla

    VálaszTörlés
  4. Angyali sziget gyönyörű hely, gazdag élővilág, jó fej szigetlakók, stb, stb😊

    VálaszTörlés
  5. Ide is leírom: egy ember több szigetet is nevezhet, de egy szigetet elég egyszer nevezni, ez még nem a szavazás!

    VálaszTörlés
  6. Kerekzátony sziget Ráckeve. A nyugalom szigete

    VálaszTörlés
  7. A 2015-ben szoros versenyben második helyen befutó Zebegény-szigetet szeretném nevezni az idei versenyre.

    VálaszTörlés
  8. Üdv
    Szeretném nevezni a Gödi homokszigetet.

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...